Boala parodontală este o afecțiune inflamatorie la nivelul gingiei și țesuturilor de susținere ale dinților. Ea este cauzată în principal de placa bacteriană, care determină inflamația parodonțiului marginal.
Pe lângă placa bacteriană, tartrul dentar este unul dintre factorii determinanți ai parodontozei. Dispus supra sau subgingival, el este o sursă permanentă de infecție gingivală prin acțiunea sa de cantonare a bacteriilor la acest nivel. De aceea, de îndată ce se observă inflamarea gingivală și depunerea de tartru, este necesară adresarea la medicul specialist.
Parodontopatiile au o evoluti e progresivă, ele putând fi stadializate în mai multe faze: faza incipientă, numită gingivită care se manifestă prin sângerări gingivale, mărirea în volum a gingiilor, modificări de culoare gingivale acestea devenind roșii-violacee și respirație neplăcută. Fază de gingivită este una reversibilă printr-o igiena riguroasă și alimentație eficientă.
Fazele avansate, numite parodontite, sunt complicații greu de tratat și cu evoluție de cele mai multe ori ireversibilă. Acestea au simptomatologie mai pronunțată fiind reprezentate de retracții gingivale, sensibități accentuate dentare, mobilitate dentară și apariția de pungi parodontale. Parodontitele avansate nu se pot trata în totalitate, ele putând fi oprite din evoluție prin diagnosticare corectă, controale repetate și tratament corespunzător.
Simptome ce trimit pacientul la medicul parodontolog:
– sângerare gingivală
– inflamația gingivală, gingia de culoare roșie-violacee, sensibilă
– mirosul neplăcut
– senzația de tensiune și presiune
– senzația de mâncărime sau pruritul gingival
– durerile gingivale
– mobilitatea dentară
– retracția gingivală
Beneficii:
– eliminarea sângerării și inflamației gingivale
– eliminarea mirosului neplăcut (halitoză)
– redarea culorii normale gingivale
– stoparea resorbției osoase
– eliminarea pungilor parodontale
– scăderea mobilității dentare
– tratarea retractiilor gingivale
Proceduri:
– profilaxie (detartraj, periaj, air-flow)
– chiuretaj gingival
– chiuretaj subgingival în câmp închis
– chiuretaj subgingival în câmp deschis
– chiuretaj radicular (root planing)
– gingivectomie
– regenerare tisulară ghidată
– regenerare osoasă ghidată
– tratamentul abceselor parodontale
Tratamentul bolii parodontale:
Oferim pacienților noștri tratamente corecte, individualizate pentru fiecare caz în parte, la cele mai înalte standarde pentru a obține rezultate predictibile și pentru a menține cât mai mult dinții pe arcade, acesta fiind și scopul parodontologiei.
Tratamentul este complex și presupune o terapie inițială ce cuprinde un tratament antibacterian, antimicrobian prin detartraj , periaj, airflow completat de chiuretajul subgingival în câmp închis, proceduri de lavaj cu soluții antiseptice, antiinflamatoare, antimicrobiene, tratamentul medicamentos, tratament chirurgical.
Sau trimiteți un mesaj și vă contactăm noi: