fbpx

Endodonția

Endodonția este o specialitate a medicinei dentare ce se ocupă cu prevenirea, diagnosticul, tratamentul și vindecarea afecțiunilor datorate țesutului moale aflat în interiorul dintelui (pulpă dentară sau nervul dintelui) precum și a ligamentelor de susținere situate în vârful rădăcinii.
În mod normal, un tratament endodontic obișnuit constă într-o singură sedintă de 1-2 ore, dar există și cazuri complexe unde vor fi necesare 2 sau chiar mai multe ședințe.

Medicul specialist endodont efectuează tratamente endodontice la cel mai înalt nivel, instruindu-se în mod permanent în această specialitate pentru a fi la curent cu cele mai avansate tehnici și materiale necesare în tratamentul endodontic predictibil și de durată.

Toate tratamentele endodontice sunt efectuate sub anestezie locală profundă. Prin realizarea acestei anestezii se asigură un confort sporit pacientului, dar și medicului dentist. Există totuși foarte puține cazuri în care atât inflamația pulpară, cât și infecția țesuturilor adiacente sunt foarte avansate, acestea împiedicând anestezicul să își facă efectul la potențial maxim, determinând o instalare partială a anesteziei.
Între ședințele de tratament, dar și la finalizarea acestuia, există posibilitatea apariției unei sensibilităti la nivelul dintelui, această putând fi inlăturată prin administrarea unor antiinflamatorare și analgezice moderate.

Sunați pentru detalii: 0799 858 589

Sau trimiteți un mesaj și vă contactăm noi:

Te vom contacta în cel mai scurt timp

Contactați-ne pentru detalii

Medicina este ştiinţa şi conştiinţa încălzite de iubire faţă de oameni.

— Iuliu Haţieganu